Michal Kohút: Letošní příprava je ještě o něco náročnější než obvykle. Mé zranění? Všechno drží. Už se těším na ligu

kohut010224

V letošní sezóně Michal Kohút nastoupil pouze do tří ligových zápasů A-týmu a to vždy jen na pár posledních minut. Důvodem byla dlouhodobá rekonvalescence po zranění. V posledním přípravném zápase Michal Kohút odehrál 60 minut a byl i u vedoucí branky Slovácka, když si vyměnil míč s Seung-Bin Kimem a následně vyslal přesnou uličkou do šance Filipa Vechetu, který s přispěním Petra Reinberka nakonec skóroval na 2:1.

„Zatím všechno drží, přípravu jsem odtrénoval celou a neměl jsem žádnou úlevu. Je to bez nějaké větší bolesti, takže klepu na dřevo, ale mělo by to být všechno ok,“ říká odchovanec Slovácka, který společně s týmem vstřebává náročnou zimní přípravu.

„Je to náročné, jako každá příprava pod trenérem Svědíkem, hodně se toho odběhá, je hodně posiloven, ale není to nic, na co bychom nebyli zvyklí, nebo nevěděli co přijde. Na druhou stranu musím říct, že letošní příprava byla ještě o něco náročnější než obvykle, ale určitě toho využijeme v sezóně a budeme z toho čerpat,“ je si vědom Kohút, který je rád, že Slovácko může v Turecku využívat přírodní trávu.  

„Je velká výhoda, že jsme v Turecku, že jsme tady v teple. Máme hezké počasí, i když občas fouká, ale jinak je to tady super hlavně díky přírodním trávám. V Česku na umělkách je to tvrdé a i s ohledem na tu mou nohu po zranění, by to nebylo ideální, takže velká výhoda,“ pochvaluje si Kohút. Slovácko zatím na druhém herním soustředění dvakrát vyhrálo. Po výhře 1:0 nad Radničky Niš Slovácko zvládlo i zápas s ukrajinským týmem LNZ Cherkasy.

„Za vítězné zápasy jsme určitě rádi, i když to v přípravě není úplně prvořadé, ale jsme šťastní, že jsme ty zápasy zvládli výsledkově a myslím, že jsme je jakžtakž zvládli i herně. Je ale cítit, že jsme pořád v nějaké únavě, pořád hodně trénujeme a nohy nemáme tak lehké, jak bychom v zápase chtěli mít. Soupeři byli kvalitní, určitě nám to něco dalo a ukázali jsme si co zlepšit,“ vysvětluje Kohút, který věří, že Slovácko se v jarní části bude prát o fotbalovou Evropu.

„Již delší dobu se pohybujeme na vyšších místech v tabulce, takže ne že by to naše podzimní umístění bylo úplné překvapení, ale že budeme až na třetím místě bych nečekal. Je to příjemné překvapení a věřím, že se s Plzní budeme o to třetí místo prát do konce sezóny. Už jsme si tu Evropu zažili a bylo to skvělé, takže bychom to chtěli zažít znovu. Uděláme všechno proto, abychom v tom boji o Evropu zůstali co nejdéle,“ přeje si Kohút, který již vyhlíží jarní část ligy.

„Myslím, že můžu mluvit za celý tým, že se již všichni těšíme. Už je ta přestávka a trénování bez ligového zápasu dlouhá, takže se hodně těšíme a doufám, že jsme dobře připravení. Chtěl bych tímto pozvat všechny fanoušky, aby nás přišli podpořit, a abychom společně ten první ligový zápas v novém roce zvládli za tři body,“ dodává Michal Kohút.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

14. ledna – Universitatea Craiova – 1.FC SLOVÁCKO 1:1
Branka: Havlík

18. ledna – SK Rapid Vídeň – 1.FC SLOVÁCKO 2:1
Branka: Reinberk

27. ledna – FK Radnički Niš – 1.FC SLOVÁCKO 0:1
Branka: Kvasina

30. ledna – FC LNZ Cherkasy – 1.FC SLOVÁCKO 1:2
Branky: Kim, Vecheta

PÁ 2. února – FK Buducnost Podgorica – 1.FC SLOVÁCKO (Belek - Turecko - 13:00 hod.)

START JARNÍ ČÁSTI LIGY

SO 10. února - 1.FC SLOVÁCKO - FK Pardubice (MFS Uherské Hradiště - 15:00 hod.)
NE 18. února - FC Zlín - 1.FC SLOVÁCKO (Zlín - 15:00 hod.)
NE 25. února - 1.FC SLOVÁCKO - AC Sparta Praha (MFS Uherské Hradiště - 18:00 hod.)