AUTY pro AUTISTY - Utkání Slovácka se Slavií Praha v duchu osvětové kampaně spojené se Světovým dnem autismu

autyproautisty2

Milan Petržela, člen Klubu legend LFA, 1.FC Slovácko, Slavie Praha a z.s. Horní Dolní podpoří osvětovou kampaň spojenou se Světovým dnem autismu, který je každoročně připomínán 2. dubna.

V rámci utkání 26.kola FORTUNA:LIGA mezi 1.FC Slovácko a SK Slavia Praha hraného chtějí podpořit vzdělávání dětí s poruchou autistického spektra prostřednictvím kampaně AUTY pro AUTISTY.

Milan Petržela se rozhodl, že za každý vhozený aut 1.FC Slovácko v rámci utkání se Slavií hraném 30. března 2024 věnuje 100,- Kč prostřednictvím transparentního účtu z.s. Horní Dolní na vzdělávání žáků s poruchou autistického spektra na Základní škole a Mateřské škole Šafaříkova v Uherském Hradišti.

K jeho iniciativě se připojují vedle z.s. Horní Dolní a 1.FC Slovácko také další hráči 1.FC Slovácko Petr Reinberk a Stanislav Hofmann. K celé akci se navíc připojila i Slavia Praha, která rovněž věnuje 100,- Kč za každý vhozený aut.

Všichni společně vyzývají další hráče k podpoře výchovy dětí se speciálními vzdělávacími potřebami na Základní škole a Mateřské škole Šafaříkova v Uherském Hradišti a také k osvětové kampani této specifické poruchy.

Na transparentní účet z.s. Horní Dolní mohou přispět už před utkáním 1.FC Slovácko – SK Slavia Praha přes unikátní QR kód libovolnou částkou nejenom další hráči, ale i fanoušci 1.FC Slovácko a SK Slavia Praha. Přispět mohou také po skončení utkání do 2. dubna podle počtu vhozených autů obou ligových soupeřů do 2. dubna.

Výsledná částka bude předána spolu ve čtvrtek 4. dubna Základní škole a Mateřské škole Šafaříkova při vernisáži výstavy obrazů a fotografií z akce Malování v plenéru žáků školy pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami ve spolupráci se ZUŠ a SUPŠ Uherské Hradiště.