1.FC Slovácko vyhovělo žádosti trenéra Martina Svědíka. Po vzájemné dohodě náš klub po této sezóně opustí

svedik150424

1.FC Slovácko vyhovělo žádosti trenéra Martina Svědíka, který požádal o předčasné ukončení smlouvy k datu 30.6.2024. Po vzájemné dohodě mezi klubem a trenérem, tak Martin Svědík po sezóně slovácký klub po šesti sezónách opustí.

„Martin Svědík nás požádal o uvolnění z trenérské funkce ke konci právě probíhající sezóny. Byť má Martin Svědík se Slováckem smlouvu do léta 2025 a z naší strany byl zájem o dodržení tohoto kontraktu, tak představenstvo klubu nakonec rozhodlo, že jeho žádosti bude vyhověno formou vzájemné dohody. V další kariéře a zejména pak v osobním životě, mu přejeme všechno nejlepší a děkujeme za profesionálně odvedenou práci,“ řekl po zasedání představenstva ředitel 1.FCSlovácko Petr Pojezný.

„Ač mám ve Slovácku smlouvu ještě na rok, cítil jsem, že se náš čas naplnil. Vážím si toho, co jsem tady prožil a vážím si také toho, že to vedení klubu vzalo a domluvili jsme se, že po téhle sezoně skončím. Není to rozhodnutí, které bych udělal na základě pár týdnů, je to dlouhodobější úvaha a považoval jsem za férové říct to Slovácku s předstihem, aby vedení mohlo reagovat a hledat nového kouče. Nechtěl jsem klub dostat v tomhle směru pod tlak a do problémů. Důležité je zmínit, že na rozhodnutí skončit nemá vliv třetí strana, je to jen mezi mnou a Slováckem. Jsem přesvědčený, že tenhle moment může pomoct mně i klubu. Svou práci tady dokončím na sto procent, to vědí všichni ve vedení, celý realizační tým i hráči. Prožil jsem ve Slovácku šest sezon, bylo to krásné období a nezapomenutelné věci: vyhráli jsme domácí pohár, hráli jsme Konferenční ligu, to byly pro mě i celý klub nádherné momenty, ale úžasná byla celá ta cesta, po které jsme se takhle vysoko dostali. Na to budu vzpomínat a vždycky se sem budu rád vracet. Po tak dlouhé době to sice bude těžké loučení, ale končím s tím, že se rozcházíme jako přátelé. Co bude dál, to upřímně nevím. Nabízí se nové angažmá, nebo pauza od trénování, kterou bych využil hlavně směrem k rodině, případně na sebevzdělávání a stáže v zahraničí,“ přiblížil trenér Svědik.

Martin Svědík přišel na Slovácko na podzim roku 2018 a s týmem jsme se postupně probojovali až na  4. místo v ligové tabulce, které Slovácko uhrálo v sezóně 2020/2021 a o rok později své umístění zopakovalo a v květnu 2022 navíc Slovácko získalo historickou trofej, když ve finále poháru porazilo pražskou Spartu 3:1. Na podzim si Slovácko zahrálo předkolo Evropské ligy, kde nestačilo na turecký Fenerbahce Istanbul, když v Istanbulu prohrálo 0:3 a doma s tureckým týmem remizovalo 1:1. Nicméně následně se po výhrách nad AIK Stockholm Slovácko kvalifikovalo do základní skupiny Konferenční ligy, kde se utkalo s FK Partizanem Bělehrad, OGC Nice a 1.FC Köln.