Na úvod přípravy remíza žen s GKS Katowice

aaIMG_8387

Ženy v úvodním přípravném střetnutí remizovaly s vedoucím týmem polské ligy GKS Katowice. O jedninou branku našeho týmu se postarala Jana Žufánková.

Průběh utkání


V prvním poločase začalo lépe Slovácko, když v úvodní pětiminutovce nepustilo hráčky Katowic v podstatě ani za polovinu hřiště, poté si však hostující realizační tým zanalyzoval nové rozestavení domácích a fotbalistky ze Slezska získaly převahu. Tu i střelecky využily, když se po patnácti minutách hry zjevila u levé tyče naší branky nehlídaná Klaudia Maciążka, která dokázala ve skluzu poslat míč za záda Barbory Růžičkové. Poté i nadále vládly hostující hráčky, ale naše obrana již fungovala bezchybně.

Do druhé části trenér Petr Vlachovský prostřídal, poslal do hry juniorky Vendulu Poláškovou se Zuzanou Obadalovou a zkušenosti v podobě Nikoly Sedláčkové s Nelou Krejčířovou, navíc změnil rozestavení na druhou z trénovaných variant, což se projevilo i ve hře. Slovácko ji začalo kontrolovat a začalo si po bezzubém prvním poločase vytvářet šance. V jedné z nich se ocitla v šedesáté minutě před brankou Jana Žufánková, která si dobře pokryla míč a ač ji jedna ze soupeřek zezadu srazila, tak jej hráčka Slovácka dopravila do sítě.

Až do závěru utkání na hřišti dál vládlo Slovácko a hráčky Katowic si s tím občas nedokázaly poradit, jako v situaci z osmdesáté minuty, kdy měla míč pod kontrolou Denisa Jonášová, hostující hráčka ji zastavila pouze za cenu faulu v pokutovém území a Alena Pěčková si mohla postavit míč na penaltový puntík. Radost našeho týmu však zkazila brankářka Kinga Seweryn, která odhadla dobře stranu a dokázala rukou vyrazit středně vysokou střelu domácí obránkyně.

Příští utkání čeká fotbalistky Slovácka v sobotu 21. 1. 2023 ve 13 hodin, kdy do Kunovic přijede ženský tým Spartaku Trnava.

Hodnocení utkání


Trenér Petr Vlachovský: „V utkání jsme si chtěli zkusit dvě rozestavení, na které nejsme tolik zvyklí. Hráčky se lépe chovaly ve druhé půli, kdy jsme soupeřky přehrávali a vytvářeli si i střelecké příležitosti. Měli jsme na to, abychom zápas otočili, bohužel na konci nám to zaskřípalo v koncovce, přesto si myslím, že můžou převažovat pozitivní dojmy, protože jsme se v utkání zlepšovali, zůstali na pozitivní vlně, a navíc nám v zápase hráli 3 juniorky, které to zvládli dobře.“

1.FC Slovácko – GKS Katowice 1:1


Přípravné utkání

Branky: 60‘ Žufánková – 15‘ Maciążka
Sestava Slovácka: Růžičková – Janků (45‘ Polášková Vendula), Bláhová (45‘ Sedláčková), Ohlídalová (45’ Obadalová), Pěčková, Ferencová, Jonášová, Trčková (45‘ Krejčířová), Bayerová, Polášková Aneta, Žufánková