Ženy si z Györu odvezly remízu 1:1

IMG_8636_DxO_DxO_1920

Po sérii tří domácích zápasu zavítalo Slovácko do maďarského Györu, odkud si následně přivezlo remízu 1:1. O jedinou branku našeho týmu se postarala Alena Pěčková.

Průběh zápasu

V první půli se hra přelévala ze strany na stranu, svěřenkyně trenéra Vlachovského předváděly dobrou kombinační hru, ale mnoha šancí jsme se nedočkali. Nejnebezpečněji vyhlížela především šance nedávné domácí posily z bundesligového Hoffenheimu, Petry Kocsán, kterou však s přehledem vyřešila Barbora Růžičková.

Po deseti minutách druhé půle šlo Slovácko do vedení, když se prosadila Alena Pěčková. Následně se začaly objevovat u našeho týmu skulinky v obraně, kterých se snažila využít opět Petra Koscán, jejíž pokus po přihrávce Csilly Savanya zlikvidovala pozorná Barbora Růžičková a po pasu Tiffany Cameron nedokázala skórovat ani Kinga Siklér. Srovnat se podařilo hráčkám Györu až pět minut před koncem utkání, kdy po přihrávce Fanni Kern pronikla Petra Koscán do šestnáctky a střelou na vzdálenější tyč prostřelila naši brankářku.

Hodnocení utkání

Trenér Petr Vlachovský: “Zápas jsme začali velmi dobře, byli aktivní, dařila se nám mezihra a napadání. Nadějné akce jsme však nedotáhli do vyložené šance. Po změně stran jsme přeskupili řady, a i když jsme díky Aleně Pěčkové šli do vedení, tak jsme měli směrem dozadu dost hluchých míst. Vyrovnání padlo v samém závěru, místo pojištění na 2:0 se Györ dostal do brejkové situace a srovnal.”

ETO FC Györ – 1.FC Slovácko 1:1

Branky: 85‘ Koscán Petra – 55‘ Pěčková Alena
Základní sestava: Růžičková - Pěčková, Janků, Sedláčková, Trčková, Bláhová, Bayerová, Ferencová, Jonášová, Polášková, Střížová
Náhradnice: Ohlídalová, Morávková, Žufánková