Čeští reprezentační trenéři nominovali jedenáct hráček Slovácka do národních týmů

315837886_569884338470576_952701001625982768_n

V minulém týdnu začaly chodit na Slovácko reprezentační nominace, jejichž počet se nakonec zastavil na čísle jedenáct. Trenéři Karel Rada, Jan Navrátil a Miroslav Zbořil si povolali pět hráček z ženského A-týmu a šest hráček z výběru juniorek, který ve Slovácku koučuje právě trenér Miroslav Zbořil.

Do reprezentačního áčka si trenér Karel Rada vybral obránkyni Alenu Pěčkovou, která si svůj debut odbyla v listopadovém přípravném utkání s Rumunskem a její zkušenější kolegyni brankářku Barboru Růžičkovou, u níž najdeme sedmičku v kolonce označující počet startů. Jednička mezi třemi tyčemi na Slovácku byla ještě před odjezdem na sraz do Prahy hodně nadšená: „Z nominace jsem měla velkou radost, stejně tak moje rodina a přátelé.  V minulém roce jsem kvůli zranění ruky zmeškala několik srazů, takže jsem ráda, že můžu být zase součástí týmu. Moc se těším!“

V současné době už je Alena Pečková, Barbora Růžičková a další reprezentantky v Austrálii, kde budou pod českou vlajkou reprezentovat na Cup of Nations, v němž postupně poměří síly se třemi účastníky letního mistrovství světa. Ve čtvrtek čeká svěřenkyně trenéra Rady utkání s domácími Matildami, jak se přezdívá ženskému australskému národnímu týmu, v neděli nastoupí v Sydney proti Jamajce a závěrečný zápas je na programu ve středu 22. 2. 2023 proti velmi silným Španělkám.

Trenér Jan Navrátil, který má zodpovědnost za reprezentaci do 19 let, povolal ze Slovácka celkem šest hráček. Pozvánky se dočkala již ověřená jména v této reprezentační kategorii – Zuzana Obadalová, Monika Hlaváčová, Vendula Polášková, Natálie Trčková, Sabina Střížová a stoperka Klára Bláhová, která se na reprezentační sraz hodně těšila: „Každá pozvánka do reprezentace je pro mě velkou motivací a moc si vážím toho, že mohu reprezentovat naši zemi v mezinárodních utkáních. Na sraz se moc těším, ať už na kvalitní zápasy, které zde odehrajeme, tak na holky, které uvidím po delší době.“ Devatenáctka nastoupí k přípravnému utkání s Maďarskem a následně do miniturnaje, kde se hráčky střetnou v semifinále se Švédskem, dále pak odehrají utkání o umístění s jedním z dvojice týmů Maďarsko/Skotsko.

Pozvánku do reprezentačního výběru WU17 si od trenéra Zbořila vysloužila Sabrina Hubová, Markéta Jančářová, která o víkendu v poháru proti Hradci Králové nasázela pět branek a obránkyně Adéla Chodurová. Sedmnáctka vyrazí na turnaj do Portugalska, který bude pro národní tým přípravou na 2. kolo kvalifikace ME 2023. Hráčky se od 16. do 22.2. střetnou v náročném měření sil s Walesem, Srbskem a domácím Portugalskem.

Stejně jako čeští trenéři, povolávali i ti slovenští. Michaela Ferencová, která se posunula na začátku zimní přípravy do áčka Slovácka, odcestovala na kontrolní sraz slovenského týmu WU19 do Sence. V reprezentačním A-týmu našich východních sousedů se pomalu zabydluje Tamara Morávková, které byla pozvána na soustředění do Turecka, kde se Slovenky utkají ve dvou přípravných střetnutích s Marokem a se Srbskem.