Slovácko v prvním jarním ligovém utkání prohrálo na Slavii 2:4

PJml_20230311_089971

V prvním utkání jarní části ženské ligy prohrály hráčky Slovácka v Horních Měcholupech se Slavií Praha 2:4. V modrém se dvakrát trefila Jana Žufánková, v sešívaném skórovala Divišová, Černá, Šurnovská a Američanka Stackpole.

Průběh utkání

Úvod utkání mezi Slavií Praha a Slováckem začal v ostrém tempu, když nejprve našla Morávková na pravé straně Divišovou, která si posunula míč do vápna a vybíhající Barboru Růžičkovou prostřelila. Pár sekund po rozehrávce dostala míč do běhu Alena Pečková, vyvezla jej z vlastní poloviny a poslala přesnou přihrávku na třicet metrů, kterou našla za obranou Janu Žufánkovou. Útočnice Slovácka si míč prvním dotykem připravila a následně obstřelila brankářku Lukášovou, čímž srovnala stav zápasu na 1:1.

Na druhé straně hřiště se po další přihrávce Morávkové dostala do zakončení Nekesa, ale trefila pouze tyč. Do nebezpečného zakončení se dostala po centru Anety Poláškové i Michaela Ferencová, jejíž střela však sestřelila pouze Natálii Trčkovou.

Cesta za druhým gólem Pražanek vedla přes centr Divišové na Nekesu, ta zpracovala pro Morávkovou, jejíž zpětnou přihrávku na hranici šestnáctky zavěsila Černá pod břevno. Divišová měla svůj podíl i na třetí brance sešívaných, když si zaběhla za obranu Slovácka a přihrávkou vybídla k zakončení Šurnovskou, která prostřelila Barboru Růžičkovou.

Do poločasu stihly naše hráčky ještě korigovat výsledek na 2:3 poté, co poslala míč do prostoru Aneta Polášková, Jana Žufánková předběhla Bartovičovou a křižnou střelou poslala míč za háčky branky Olivie Lukášové.

Na začátku druhého poločasu měla za hustého sněžení více práce Barbora Růžičková, když čelila několika pokusů domácích hráček. Přibližně po deseti minutách ustal větší tlak Slavie, která sice držela míč na polovině Slovácka, ale větších šancí bylo pomálu. Jednu takovou si připsala Američanka Stackpole, jenže nedokázala dopravit ostrý centr do sítě. Stackpole se nakonec střelecky prosadila pět minut před koncem duelu, když se po chybě v rozehrávce dostala k míči, potáhla si jej a dělovkou prostřelila Barboru Růžičkovou.

Hodnocení utkání

Trenér Petr Vlachovský: “Z výsledku jsem zklamaný, protože ještě 10 minut do konce to bylo o gól a než jsme stihli přeskupit řady, inkasovali jsme hloupý čtvrtý gól. Rozdíl jsem také viděl v chování v osobních soubojích, některé naše hráčky musí přidat na agresivitě. Pak bude šance tato utkání odehrát lépe než dnes. V zápase bylo dost pasáží, kdy naše hra měla řád a kvalitu, na to je potřeba se Spartou navázat.”

SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko 4:2

Branky: 6. Divišová Petra, 20. Černá Franny, 38. Šurnovská Martina, 85. Stackpole Haleigh Kae - 7. Žufánková Jana, 40. Žufánková Jana
Sestava Slovácka: Růžičková - Pěčková, Klímová (K), Jelínková (75' Janků), Trčková (90' Valášková), Ferencová, Jonášová, Krejčířová (90' Ohlídalová), Střížová, Polášková (90' Bayerová), Žufánková

Fotogalerie – SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko 4:2 / 1. liga žen 2022-23 / 12. kolo