Hráčky Slovácka si připsaly bod za remízu se Spartou

n1jk5lhg2kmub3r

Hráčky Slovácka si připsaly v nedělním utkání se Spartou bod za remízu 1:1, když v bílém skórovala v první půli Alena Pěčková z přímého kopu.

Průběh utkání

Slovácko od začátku utkání s pražskou Spartou výborně napadalo a po zisku míče dobře kombinovalo. Úvodní střelu směrem na branku hostí vyslal Alena Pěčková z přímého kopu po faulu na Nelu Krejčířovou, jenže její pokus mířil hodně mimo tři tyče. V osmé minutě vybojovala Denisa Jonášová skvělým napadáním rohový kop, který rozehrála se Sabinou Střížovou na krátko, následovala přihrávka na Michaelu Ferencovou, jejíž střela však zamířila tam, kam tu svou poslala i Alena Pěčková.

V šestnácté minutě Cvrčková faulovala Markétu Klímovou, k přímému kopu se opět postavila Alena Pěčková, která tentokrát přidala na přesnosti a levačkou míč zakroutila na vzdálenější tyč, kde se jej snažila hlavičkovat ještě Aneta Polášková, ale nedosáhla na něj a míč skončil v síti.

Ve dvacáté minutě znovu zahrozil dobře hrající domácí tým. Sabina Střížová rozehrála roh na Denisu Jonášovou, ta posunula na Michaelu Ferencová a brankářka Schneider se musela hodně natahovat, aby střelu vytěsnila nad břevno. Sparťanky zaznamenaly první nebezpečnější situaci až v pětadvacáté minutě, kdy se po prodloužení Paulenové dostala ve vápně k míči Cvrčková, jenže Lucie Jelínková byla na svém místě a uklidila na roh, ten však Pražanky nedokázaly zužitkovat a brankářka Barbora Růžičková rozjela rychlý brejk, na jehož konci byla Jana Žufánková, která obešla brankářku Schneider, jenže jí zabránila ve skórování vracející se Pochmanová. Následný roh rozehrála Sabina Střížová centrem na Lucii Jelínkovou, její hlavička skončila na břevně a následná dorážka Anety Poláškové už rozvlnila síť. Bohužel asistentka rozhodčí signalizovala ofsajd naší střelkyně a branka byla odvolána.

I na začátku druhého poločasu hrály domácí fotbalistky pozorně z obrany a dobře napadaly soupeřky, které si nedokázaly vypracovat nebezpečnější situaci. Proto opět zahrozily hráčky Slovácka, když si míč do vápna navedla Jana Žufánková udělala kličku Pochmanové a vybídla přihrávkou ke skórování Anetu Poláškovou, která však balón dobře netrefila a poslal lehkou střelu do náruče hostující gólmanky.

První gólovku si Sparťanky vytvořily až v 62. minutě, kdy dostala od Dlaskové balón na kopačky americká útočnice Tripp, otočila se kolem Nely Krejčířové, ale její pokus skončil těsně vedle. Po pár minutách zkoušela pozornost Barbory Růžičkové skákavou střelou Vyštejnová, jenže brankářka Slovácka se nenechala zaskočit. Osm minut před koncem utkání se po rohu dostal míč zpět k zahrávající Cvrčkové, ta jej poslala do vápna, kde se odrazil k Sonntagové, na jejíž volej nemohla Barbora Růžičková dosáhnout.  

Ani ve zbývajícím čase si Sparta nevytvořila souvislejší tlak a byla nebezpečná především z rohových kopů, které však naše obránkyně dokázaly pozorně odvracet.

Hodnocení utkání

Trenér Petr Vlachovský: „I po shlédnutí videa mě výsledek mrzí, jelikož si myslím, že jsme měli k vítězství blíže, bohužel se nám nepodařilo šance na navýšení skóre využít. S blížícím koncem utkání nás Sparta zatlačila a po rohovém kopu vyrovnala. Hráčky podaly dobrý výkon.“

1.FC Slovácko - AC Sparta Praha 1:1

Branky: 16' Pěčková Alena - 83' Sonntagová Eliška
Sestava Slovácka: Růžičková - Trčková (52' Valášková), Klímová (K), Jelínková, Pěčková, Krejčířová (80' Bayerová), Ferencová, Jonášová, Střížová, Polášková, Žufánková