Ženy končí v semifinále poháru po prohře se Spartou

IMG_9117_DxO_1200

Slovácko podlehlo v pohárovém semifinále hráčkám Sparty 0:1, když jedinou branku utkání vstřelila Martínková osm minut před koncem utkání.

V první polovině zápasu Slovácka se Spartou hrály domácí hráčky velmi dobře do defenzivy, čímž neumožnily Pražankám žádnou větší šanci, proto se šlo v poločase do šaten za bezbrankového stavu. 

Průběh druhého poločasu byl dlouhou dobu stejný, jako toho prvního, Slovácko pozorně a dobře bránilo Sparťanky kontrolovaly míč. První větší šance byla k vidění až v sedmapadesáté minutě, kdy se do zakončení dostala Lucie Jelínková, která svým kopem přes hlavu vystrašila brankářku Schneider, ta se po míči natahovala a ač na něj nedosáhla, mohla zůstat v klidu, protože střela letěla pár centimetrů nad branku.

 Nebezpečně vyhlížela i další šance Slovácka, v níž se ocitla Aneta Polášková. Její střela z hranice šestnáctky však byla nepřesná. První větší šancí disponovaly hráčky v rudém až v 80. minutě, to se po závaru v domácím pokutovém území dostala k nebezpečné, ale nepřesné střele Polcarová. 

Rozhodnutí o výsledku utkání přišlo osm minut před koncem, kdy po rohu Sonntagové umístila svou hlavičku Lucie Martínková přesně za záda Barbory Růžičkové. 

Hodnocení utkání
 
Trenér Petr Vlachovský: “Bohužel jsme opět nezvládli koncovku zápasu a zase jsme inkasovali rozhodující gól po rohovém kopu. Zápas byl podle mě vyrovnaný, po jedné vyložené šanci na každé straně, je to škoda. Fotbal to byl hlavně bojovný, hodně tvrdý, ale férový.” 

1.FC Slovácko - AC Sparta Praha 0:1
 
Branka: 83’ Martínková Lucie 
Sestava Slovácka: Růžičková - Pěčková, Jelínková, Klímová, Valášková, Krejčířová, Ferencová (85’ Bláhová), Střížová, Jonášová (46’ Bayerová), Žufánková, Polášková (90’ Janků) 

Fotogalerie – 1.FC Slovácko - AC Sparta Praha 0:1 / Pohár žen FAČR 2022-23 / Semifinále / 1.4.2023