Bod ze Sparty znamená pro fotbalistky Slovácka kvalifikaci Ligy mistryň

IMG_9953_DxO_1920

Hráčky Slovácka vybojovaly v Praze účast v kvalifikaci Ligy mistryň, když remizovaly s domácí Spartou 1:1. Branku Slovácka vstřelila Aneta Polášková, která se nakonec stala třetí nejlepší střelkyní soutěže s dvanácti brankami na kontě.

Do první nebezpečné situace v utkání se dostávala, po centru Michaely Ferencové útočnice Karolína Bayerová, ale skákavý míč se jí nepovedlo zkrotit, takže z malého vápna nemohla zakončit. O chvíli později rozehrávalo Slovácka přímý kop na krátko, míč potáhla Alena Pečková, která chtěla zkusit překvapit brankářku střelou z pětadvaceti metrů, jenže její pokus nebyl dostatečně razantní.

První pokus si připsaly i Sparťanky, když míč sklepla Chang k Sonntagové, ale střela z šestnáctky domácí kapitánce nesedla a skončila přibližně deset metrů vedle branky Barbory Růžičkové. Hned po rozehrávce od branky našeho týmu se dostal míč po ose Jelínková – Krejčířová – Bayerová až k pokutovému území Sparty, kde Aneta Polášková obrala o míč Dědinovou, bohužel gólmanka Vaníčková byla moc blízko naší střelkyni, takže zvládla zasáhnout.

Hra se opět přesunula před branku Slovácka, kde potáhla míč Cvrčková, přihrála do běhu Changové, která střelou na zadní tyč donutila Barboru Růžičkovou k zákroku. Brankářka našeho týmu se hodně natahovala, ale nakonec dokázala vytěsnit míč tak, že skončil na tyči, odkud jej uklidila dál od branky Kristýna Janků. Tam jej dohonila Sonntagová, poslala centr před branku, ten přesně našel Chang, která však stála v ofsajdu, takže její branka neplatila.

Po pěti minutách druhé půle opět centrovala Sonntagová, našla osamocenou Chang, kterou vychytala Barbora Růžičková. V šedesáté minutě vybojovala míč Alena Pečková, následně se k ní od Michaely Ferencová vrátil, ale to už byla obránkyně Slovácka v náběhu po lajně odkud poslala výborný centr na Anetu Poláškovou, která svojí hlavou napálila tyč.

O pět minut později výborně vybojovala balón ve středu pole Karolína Bayerová, poslala přihrávku za obranu Sparty na nabíhající Anetu Poláškovou, ta udělala zasekávačku dobíhající Vyštejnové a nádhernou technickou střelou obstřelila brankářku Vaníčkovou. – 0:1

Srovnání Sparťanek přišlo v osmdesáté minutě, kdy se dostala do vápna Kotrčová, posunula před branku na Američanku Tripp, která neobsazená poslala míč do sítě. – 1:1

Ve zbývajícím průběhu utkání se hra odehrávala především mezi šestnáctkami obou týmů.

Slovácko si tedy z Prahy odvezlo bod za remízu 1:1, který v konečném součtu znamená třetí příčku v tabulce, zaručující účast v kvalifikaci Ligy mistryň.

Hodnocení utkání

Trenér Petr Vlachovský: „V zápase jsme k potvrzení třetí příčky potřebovali jeden bod a ten jsme nakonec po zásluze získali. Utkání bylo vyrovnané, my jsme využili ke vstřelení gólu dobré pasáže ve druhém poločase. Sparta nás ke konci zápasu zatlačila a vyrovnala, ale vytoužený bod jsme si v závěru pohlídali.“

AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 1:1

Branky: 78‘ Tripp Amber – 65‘ Polášková Aneta
Sestava Slovácka: Růžičková – Pěčková (85‘ Ohlídalová), Klímová (K), Jelínková, Janků, Krejčířová (82‘ Bielikova), Jonášová, Ferencová, Bayerová (78‘ Bláhová), Polášková, Jančářová