Karolína Bayerová: Taková příležitost, odehrát kvalitní zápas s kvalitním soupeřem tam, kde jsem vyrůstala se naskytne minimálně

IMG_9470_DxO_full_DxO_full

Celkem jednoduchou volbou pro další rozhovor byla Karolína Bayerová. Slovácko totiž čeká v sobotu 12.8. od 14 hodin přípravné utkání s rakouským SV Neulengbach a aby to neměly oba týmy příliš daleko, tak se střetnutí odehraje na Slovensku v obci Rybky, odkud pochází a kde dodnes žije právě tato útočnice našeho týmu.

Kájo, Vy z dějiště sobotního utkání pocházíte?
Ano, Rybky jsou moje rodná vesnice a prakticky tam doteď stále bydlím.

Není moc náročné dojíždět pravidelně do Uherského Hradiště?
Mám možnost, jako zahraniční hráčka, bydlet v klubovém bytě v Hradišti, ale autem je to hodinka cesty, takže to by nebylo také tak hrozné.

Doma v Rybkách jste s fotbalem i začínala?
S fotbalem jsem začínala v klubu FK Senica, protože i kamarád z naší vesnice tam už v té době trénoval. Nicméně fotbalové prostředí je mi tu víc než známé. Hlavně během Covidu jsem tu strávila hodně času.

Jak se těšíte na to, že se budete moci předvést doma? Přijde hodně známých a členů rodiny?
Hodně se těším. Taková příležitost, odehrát kvalitní zápas s kvalitním soupeřem tam, kde jsem vyrůstala se naskytne minimálně a jsem velmi vděčná, že se to podařilo uskutečnit. Rodina, známí i domácí se také těší. V našem okolí není ženský fotbal na takové úrovni, takže to bude zase trochu něco jiného.

Ve Slovácku začínáte třetí rok svého působení. Jak se v týmu cítíte?
V týmu se cítím skvěle. Holky mě od začátku vzaly mezi sebe a slovácké prostředí mám velmi ráda. Jsme rodinný klub, a to mi i vyhovuje. Všichni si navzájem pomáháme.

Jak zatím probíhá příprava?
Příprava je náročná. Máme za sebou i tři zápasy a toto bude vlastně generálka na ligu. Musím říct, že se cítím dobře a těším se na to, co všechno nás ještě čeká.

Jak říkáte, proti Neulengbachu jde o generálku na první ligové utkání s Lokomotivou Brno. Je potřeba ještě na něčem zapracovat?
Určitě bychom chtěly být efektivnější ve finální fázi, ale na tom i pracujeme. Nicméně si myslím, že nám dobře funguje týmová souhra a umíme ji na hřišti i ukázat.

S Lokomotivou to bývají náročné zápasy, že?
Určitě! V těchto zápasech vždy panuje moravská rivalita, převládá soubojovost, touha vyhrát a snaha ovládnout derby. My se vždy snažíme hrát naši hru a tímto ten zápas získat na naši stranu.

Utkání s Lokomotivou se bude hrát na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty. Je to velký rozdíl hrát zápasy na hlavním stadioně nebo třeba v Kunovicích?
Pro nás je vždy radost hrát na hlavním stadioně, hlavně z hlediska atmosféry a také vzhledem ke kvalitě trávníku. Je to asi tím, že trávník v Uherském Hradišti je méně vytížený, ale i v Kunovicích se o hřiště velmi dobře starají.

Začátkem září vyrážíte do Frankfurtu na utkání kvalifikace Ligy mistryň, kde se nejprve utkáte s domácím Eintrachtem, poté s jedním z dvojice Juventus Turín - FC Okžetpes. Jsou zápasy s takovými týmy velkou fotbalovou školou?
Jednoznačně! Pro každou z nás je to velká příležitost zahrát si proti takovým týmům a ukázat, co v nás je. Každé z nás to už mnoho zkušeností dalo a další ještě přidá. Chtěli bychom se pobít o postup a dát do toho maximum.

Zmíněný hráč:
Karolína Bayerová Karolína Bayerová