V Pardubicích hrají v neděli i ženy

DSC_2081_DxO_1920

Ženská liga má o tomto víkendu na programu druhé kolo. Slovácko zajíždí na východ Čech, kde se v neděli od 16 hodin střetne na stadionu Pod vinicí s ženami z místního FK Pardubice.

Ač je domácí tým nováčkem nejvyšší ženské soutěže, nepůjde o jednoduché utkání a hráčky z Uherského Hradiště nemůžou nic podcenit. Ostatně to potvrzuje i trenér Petr Vlachovský, který svým svěřenkyním žádné úlevy nedopřál: „Příprava na Pardubice probíhala standardním způsobem. V pondělí jsme si rozebrali video ze zápasu s Heršpicemi a od té doby se soustředíme už jen na víkendový zápas. Na ten se poctivě připravujeme, věřím že budeme dobře nachystáni, podáme kvalitní výkon a odvezeme si tři body.“

Podobně to vidí i Markéta Klímová, která zůstává před utkáním v Pardubicích ostražitá: „Myslím, že to nebude jednoduché utkání, protože Pardubice jsou hodně bojovný tým.“ Jedním dechem však kapitánka prozrazuje plán, který by měl na soupeřky platit: „Pokud budeme hrát náš kombinační fotbal a nic nepodceníme, tak bychom tento zápas měli zvládnout.“

O soupeřkách


Hráčky FK Pardubice jsou nováčkem 1. ligy žen poté, co v loňském ročníku vyhrály základní část 2. ligy o bod před rivalkami z Hradce Králové, v nadstavbové části pak jen jednou remizovali a pouze jednou prohrály, navíc v posledním utkání, kdy už bylo o jejich postupu rozhodnuto. Tabulku střelkyň základní části minulého ročníku 2. ligy ovládla pardubická Vanesa Solničková s 16 zásahy a na druhém místě skončila s deseti trefami její spoluhráčka Veronika Hýlová.

V prvním kole zavítaly fotbalistky Pardubic do Plzně, odkud si odvezly prohru 1:8, když jedinou branku východočeského týmu vstřelila Nikola Pražienková hned v páté minutě. Do poločasu bylo srovnáno a v druhé půli přidala Plzeň dalších sedm branek.

Utkání 1. ligy žen mezi Pardubicemi a Slováckem můžete sledovat na streamu, který bude vysílat YouTubový kanál fotbalové asociace:

Zmíněný hráč:
Markéta Klímová Markéta Klímová