Ženy dnes vstupují do Ligy mistryň

DSC_1961

Honosné kulisy, chytlavá úvodní melodie, skvělá atmosféra, kvalitní fotbalová podívaná a nejen to! Je toho mnohem víc. Je to prostě splněný sen, na který musíte celý rok dřít a musíte být jedni z nejlepších. Potom teprve máte šanci na ten sen alespoň sáhnout. Fotbalistky Slovácka budou mít dnes příležitost k onomu sáhnutí. Od 18:30 je čeká v německém Frankfurtu nad Mohanem pořádná fuška, protože letošní los nebyl tak štědrý, jako ten loňský a pro semifinálové utkání 1. kola Ligy mistryň jim přihrál do cesty právě frankfurtský Eintracht.

Ženský tým Eintrachtu Frankfurt byl založen už před padesáti lety, tehdy ještě pod názvem SG Praunheim. V roce 1998 se klub posunul o nějaké čtyři kilometry jižněji na stadion Am Brentanobad, kde získával úspěchy pod tehdejším názvem 1.FFC Frankfurt, z něhož se v roce 2020 stala součást Eintrachtu. Že nejde o lehkého soupeře značí i sumář úspěchů tohoto klubu, který v minulosti vyhrál čtyřikrát Ligu mistryň (více vítězství má pouze Lyon), sedmkrát německou Bundesligu (nikdo ji nedokázal vyhrát vícekrát) a devětkrát německý pohár.

Kvalit soupeře si je vědom i trenér Miroslav Zbořil: „Do zápasu s Frankfurtem jdeme s pokorou a respektem k soupeři, který patří ke špičce německé Bundesligy. Na jaře dokázali porazit finalistu loňského ročníku Ligy mistryň 4:0, ale na druhou stranu utkání začíná za stavu 0:0 a my rozhodně nejdeme do zápasu s tím, že se ho jen zúčastníme. Chceme podat co nejlepší týmový výkon a pokusíme se domácí tým překvapit. Věříme našim hráčkám, že v zápase ukážou, co v nich je a prodají veškerou dřinu z dosavadních tréninků.“

Nezbývá než věřit, že se ze snu stane pohádka. Od půl sedmé nám fanděte, všechny důležité informace se dozvíte na našich sociálních sítích.