Slovácko veze z Plzně tři body za vítězství 2:0

PJml_20230827_204965_web

Slovácko v sobotním odpoledni porazilo v západočeských Dobřanech Viktorii Plzeň 2:0 a odvezlo si zpět na Moravu cenné tři body do ligové tabulky, ve které poskočily na třetí místo. První branku utkání vstřelila Markéta Jančářová a pojišťující gól na konečných 2:0 přidala až dvě minuty před konce Nela Krejčířová.

„Zápas bych rozdělil na dva poločasy. V tom prvním byl náš výkon příliš profesorský. Chyběl nám pohyb bez míče, hráli jsme strašně pomalu a lacině ztráceli hned po zisku míče, domácím tak stačilo posouvat se v bloku a čekat na naše zaváhání. Z jediné větší šance se nám podařilo zásluhou Maky Jančářové dostat do vedení, to jsme pak do poločasu udrželi. Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší. Lépe jsme kombinovali, lépe jsme se pohybovali a během prvních patnácti minut jsme měli tři nebo čtyři vyložené šance, bohužel bez gólového efektu, takže to bylo drama až do konce. I přes další vyložené šance jsme se uklidnění dočkali až pár minut před koncem, kdy penaltu proměnila Nela Krejčířová,“ prozradil k zápasu trenér Miroslav Zbořil.

„Když se na to podívám celkově, tak výhra je zasloužená. První poločas jsme si koledovali, druhý už byl jednoznačný jak herně, tak na šance a skóre mělo být vyšší, ale jsme rádi za tři body. Pochvalu zaslouží i hráčky, které během druhého poločasu naskočily do hry a svým výkonem týmu pomohly. Teď je v plánu reprezentační pauza, tak holkám, co odjedou reprezentovat přejeme hodně štěstí v mezinárodních zápasech,“ zakončuje kouč.

Příští utkání čeká fotbalistky Slovácka na konci září, přesněji 30.9. od 16 hodin, kdy se střetnou na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty s Baníkem Ostrava.

FC Viktoria Plzeň - 1.FC Slovácko 0:2


Branky: 29' Jančářová Markéta, 88' Krejčířová Nela
Sestava Slovácka: Růžičková - Trčková, Klímová (K)(75' Janíková), Bláhová, Polášková V. (61' Ohlídalová), Obadalová, Krejčířová, Ferencová, Jonášová, Polášková A. (61' Žufánková), Jančářová (90' Kundrtová)