Ženy v sobotu hostí Baník Ostrava

aaIMG_0943

Na trávníku Městského fotbalového stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti bude i o tomto víkendu k vidění ligový fotbal. Tentokrát na něj vyběhnou fotbalistky Slovácka k utkání 5. kola 1. ligy žen proti Baníku Ostrava. Duel startuje v sobotu v 16 hodin.

Ženskou ligu zastavila na týden reprezentační přestávka, v níž odcestovala na sraz národního týmu Barbora Růžičková a Alena Pěčková. Gólmanská jednička Slovácka do utkání Ligy národů se Slovinskem a Běloruskem nezasáhla, její spoluhráčka z obrany odehrála úvodní utkání celé a při duelu s Běloruskem strávila na hřišti osmdesát minut. Zkušenosti s mezinárodním fotbalem nabíraly i hráčky do 19 let, kde hájila české barvy Vendula Polášková, Zuzana Obadalová a Markéta Jančárová, za reprezentaci Slovenska v této věkové kategorii nastoupila ke dvěma přípravným duelům s Chorvatskem Michaela Ferencová.

„Po reprezentační přestávce nás čeká zápas proti Baníku Ostrava. Na zápas se těšíme, bude se hrát na hlavním stadionu, což je vždy svátek. Zápasy po reprezentačních srazech bývají specifické, na utkání se však poctivě připravujeme a rozhodně nic nepodceníme, přestože postavení soupeře v tabulce k tomu může svádět,“ prozradil trenér Slovácka Miroslav Zbořil.

A s čím do zápasu jeho svěřenkyně jdou? „Chceme navázat výsledkově i herně na předchozí utkání, hrát zodpovědně do obrany, vepředu být co nejpřímočařejší a co nejefektivnější. V týmu soupeře působí hned několik hráček, které v minulosti hrály u nás, o to pikantnější tento zápas bude. Svým výkonem chceme pobavit i diváky, které tímto zvu na sobotní zápas, doufám, že přijdou v hojném počtu a holky poženou za vítězstvím,“ dodává kouč.

Slovácko se nachází po čtyřech odehraných kolech na třetí příčce tabulky s devíti body a bilancí 3-0-1, ostravskému Baníku náleží předposlední sedmé místo a při bilanci 0-0-4 jej dělí od poslední příčky pouze lepší skóre, než mají hráčky Pardubic.

V posledních dvou vzájemných duelech dokázalo vždy zvítězit Slovácko, v září loňského roku v Radvanicích 7:0 a v listopadu v Kunovicích 5:0. V předchozích letech Baník působil ve druhé lize. Poslední a jedinou výhru si připsal celek ze slezské metropole 19. května 2013, kdy ve skupině o udržení dokázal Slovácko porazit 2:0.