Slovácko porazilo Slovan Liberec a upevnilo si třetí příčku v tabulce

o3r08zhd369t92s

Fotbalistky Slovácka porazily v nedělním ligovém utkání na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty Slovan Liberec 2:0, čímž odskočily právě severočeským soupeřkám na rozdíl čtyř bodů v tabulce nejvyšší ženské soutěže. Úvodní branku utkání si připsala Aneta Polášková a pojišťující zásah přidala kapitánka Markéta Klímová z pokutového kopu.

Průběh utkání

V úvodu zápasu drželo Slovácko míč na kopačkách, ale většina kombinací končila na nepřesnostech v prostoru mezi oběma šestnáctkami. Z první akce zahrozil domácí tým po deseti minutách hry, kdy prchla po pravé straně Aneta Polášková, poslala míč před branku na Markétu Jančářovou, jenže ta trefila hostující gólmanku Vaníčkovou do nohy. O dorážku se ještě pokoušela  Jana Žufánková, jejíž střelu dokázala Vaníčková lapit.

V šestatřicáté minutě vypíchla Tenkrátové míč před šestnáctkou Liberce Denisa Jonášová, čímž vyslala Anetu Poláškovou do šance. Útočnice Slovácka neváhala a krásnou technickou střelou z první prostřelila brankářku Liberce. – 1:0

Druhá půle začala sérií rohů domácího týmu, z nichž byl nejnebezpečnější hned ten první, který mířil z kopaček Karolíny Bayerové přímo do branky, ale Vaníčková byla pozorná. O pár chvil později došlo ve vápně Liberce ke dvěma podezřelým soubojům. Nejprve byla zavalena Markéta Klímová hostující Buryánovou, když se domácí stoperka snažila zvednout ze země, aby dostala míč pod kontrolu. O pár vteřin později došlo na druhé straně vápna ke kontaktu mezi Huvarovou a Janou Žufánkovou, ale hostující obránkyně byla zřejmě u míče o chloupek dříve.

V pětapadesáté minutě přišla jediná a největší šance Slovanu Liberec, když po rohu Tenkrátové hlavičkovala Šušulová do břevna a následný pokus o dorážku Hlouchové už byl vyhodnocen jako faul, protože netrefila ve vzduchu míč, ale lýtko odkopávající Emmaliiny Tulkki.

Za další minutu už se hrálo před libereckou brankou. Karolína Bayerová zahrávala z pravé strany rohový kop, míč proletěl až na zadní tyč, kde o něj svedla souboj Alena Pěčková s Kantarskou. Obránkyně hostí však přišlápla Aleně Pěčkové nárt, což viděla i rozhodčí Jílková, která nařídila pokutový kop. Ten s přehledem proměnila Markéta Klímová. – 2:0

Po vstřelené brance se začaly domácí hráčky více soustředit na defenzívu, ale objevovala se i drobná okénka v obraně Liberce. Deset minut před koncem střílela šajtlí jen kousek mimo Markéta Jančářová, do zakončení se dostala i Aneta Polášková, jenže její střelu z otočky zblokovaly obránkyně.

Hráčky Slovácko tedy porazily Slovan Liberec 2:0 a příští sobotu je čeká cesta na pražský Prosek, kde odehrají utkání se Spartou.

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Myslím si, že vítězství s Libercem je zasloužené. Soupeř měl jen jednu vážnější situaci, když nastřelil hlavou břevno, jinak jsme měli zápas pod kontrolou. Hned na začátku jsme měli dvě stoprocentní šance - samostatný nájezd a dorážku. Bohužel naším dlouhodobým problémem je finální fáze, v koncovce nám to teď prostě nelepí, trápíme se, strašně se na gól nadřeme. Strašně důležitý byl gól na 1:0, uklidnil nás a po přestávce jsme vedení navýšili z penalty. Pak jsme se trochu zatáhli, opticky se hrálo více na naší polovině, ale my jsme měli několik velmi dobrých situací do otevřené obrany, které jsme bohužel díky nepřesnostem nedotáhli ke třetímu gólu. Jsme rádi, že se nám podařilo napravit zaváhání z minulého týdne a zápas jsme zvládli vítězně. Základem pro vítězství byl přístup všech hráček, bylo vidět, jak moc chtějí ten zápas vyhrát, fotbalově to z naší strany nebyl žádný top výkon, těch chyb v kombinaci bylo dost, ale když to nejde fotbalově, tak o to víc je potřeba přidat v bojovnosti a agresivitě. Za týden hrajeme na Spartě, je to přímý souboj o 2. místo a tam bude potřeba předvést a ukázat ještě víc. Víme, že to holky v sobě mají a věřím, že to přenesou na hřiště.“

1.FC Slovácko - FC Slovan Liberec 2:0


Branky: 35’ Polášková Aneta, 57’ Klímová Markéta (pen)
Sestava Slovácka: Růžičková - Trčková, Obadalová, Klímová, Pěčková, Tulkki, Jonášová (90’ Janíková), Bayerová (76’ Krejčířová), Jančářová, Polášková A., Žufánková (64’ Ferencová)