Fotbalistky odehrají poslední domácí utkání už tuto neděli s Pardubicemi

8s00sn0c22xj20s

Reprezentační přestávka je za námi a fotbalistky Slovácka se vracejí zpět do ligového kolotoče utkáním s Pardubicemi. Poslední domácí utkání našich hráček proti týmu z chvostu tabulky začíná v neděli ve 14 hodin v Kunovicích.

„Víme, že soupeř je zatím na posledním místě tabulky a povinnost nám velí zvítězit. Na druhou stranu moc dobře víme, že zápasy po reprezentační přestávce jsou velmi ošidné,“ varuje trenér Miroslav Zbořil a dále dodává: „Máme v živé paměti náš domácí zápas s Baníkem, kde jsme zbytečně naší lehkovážností přišli o dva body, z toho se chceme poučit. Do zápasu půjdeme s pokorou, chceme jej odjezdit a divákům předvést na hřišti to nejlepší, co umíme. Pak věřím, že se budeme radovat z vítězství.“

Vzájemné duely se soupeřkami z východu Čech téměř vždy ovládlo Slovácko, jediné zaváhání připustily hráčky z Uherského Hradiště v září roku 2008, když ve druhém kole 1. ligy žen prohrály v Pardubicích 0:1.

Ve druhém kole tohoto ročníku jsme si z města perníků přivezli tři body za vítězství 5:0, když ve velmi vypjaté atmosféře nejprve proměnila Markéta Klímová pokutový kop a následný brankostroj se rozjel v půli druhé. To se pět minut po přestávce prosadila Aneta Polášková, přidala se k ní Nela Krejčířová, svoji druhou branku v deštivém odpoledni zaznamenala opět Aneta Polášková a počet zápisů na střelecké listině uzavřela juniorka Matilda Sluková.

Letošní sezóna se fotbalistkám s koněm a míčem ve znaku vůbec nedaří, když mají na svém kontě, v kolonce pro body nulu, po odehrání osmi kol jsou s bilancí 0-0-8 a skóre 5:41 beznadějně poslední. Slovácko okupuje třetí pozici, přičemž máme bilanci 5-1-2, ztrátu tří bodů na druhou Spartu a náskok stejného počtu bodů na čtvrtý Liberec.

Ač se hraje duel v Kunovicích a rádi vás uvidíme na místní tribuně, tak v případě nějakých komplikací je možno naladit i livestream na YouTubovém kanálu fotbalové asociace na odkazu níže.