Fotbalistky Slovácka zvládly třetí kolo poháru s přehledem, když porazily Zlín 8:0

IMG_8453_20231124_zlnslo_2000

Fotbalistky Slovácka přehrály ve 3. kole Poháru žen FAČR hráčky Zlína a z krajského města si odvezly výhru 8:0. O dvě branky se postarala Markéta Jančářová, stejný počet zásahů si připsala Jana Žufánková a do střeleckých listin se zapsala i Vendula Polášková, Karolína Bayerová, Sabina Střížová a Michaela Ferencová.

Průběh utkání


V úvodu zápasu domácí hráčky dobře bránily a ač pouštěly Slovácko do šancí, tak žádná z nich nebyla úspěšná. Obraný val dokázala prolomit až ve dvaadvacáté minutě Markéta Jančářová, která vyslala skákavou střelu z pravé strany směrem na zlínskou branku, jedna z obránkyň se ji snažila zblokovat, ale míč ji přeskočil a hezky zapadl za zadní tyč. I u druhého zásahu hostujícího týmu byla hlavní hrdinkou Markéta Jančářová, když poslala do sítě výtečný centr Karolíny Bayerové.

Tři minuty po druhé brance, tedy v minutě devětadvacáté došlo ke kombinaci dua Polášková – Polášková. Aneta Polášková poslala míč do vápna, kde si jej našla Vendula Polášková a poslal ho tvrdou ranou do branky. Autorku gólové asistence Anetu Poláškovou, musela bohužel ještě před poločase nahradit z důvodu zranění Sabina Střížová.

Úvod druhého poločasu přinesl několik změn. Do branky Slovácka se musela místo Adély Fraňkové postavit stoperka Terezie Ohlídalová, která si tak odbyla premiéru mezi třemi tyčemi v soutěžním zápase. Dále do hry naskočila Zuzana Obadalová, Sofia Škerdová a Denisa Jonášová, přičemž v kabině zůstala Vendula Polášková a Markéta Jančářová.

Po deseti minutách druhého poločasu dostala krásnou průnikovou přihrávku za obranu Jana Žufánková, které rozvlnila síť v brance Jany Batouškové už po čtvrté. O deset minut později to bylo o pět branek to, když se trefila krásnou technickou střelou z dvaceti metrů Karolína Bayerová.

Na startu poslední desetiminutovky přišla chvíle Sabiny Střížové, když nejprve rozjela akci přihrávkou na Denisu Jonášovou, ta našla před brankou Janu Žufánkovou, která si připsala druhou branku v utkání. O dvě minuty později poslala hlavou do branky Sabina Střížová centr z levé strany a už to bylo o sedm branek. Poslední zásah zaznamenala tři minuty před koncem zápasu Michaela Ferencová, jejíž střela zpoza šestnáctky nádherně zaplula do sítě.

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Hodnocení zápasu je jednoduché - povinnost splněna, postoupili jsme do čtvrtfinále. I když se domácí holky snažily poctivě bránit a zápas nám co nejvíce znepříjemnit, tak jsme si vypracovali spoustu šancí, ze kterých jsme osmkrát skórovali. Na druhé straně šla na naši bránu jedna vážnější střela, jinak se hrálo prakticky na jednu branku. Rozdíl v kvalitě obou týmů byl patrný na první pohled. Byl to poslední podzimní duel, na programu jsou ještě reprezentační srazy, všem nominovaným hráčkám přejeme, ať se jim daří co nejlépe. Pak bude následovat zasloužený odpočinek po náročném podzimu, je potřeba dobít baterky na druhou půlku sezóny.“

FC Zlín – 1.FC Slovácko 0:8


Branky: 17‘ Jančářová Markéta, 26‘ Jančářová Markéta, 29‘ Polášková Vendula, 55‘ Žufánková Jana, 65‘ Bayerová Karolína, 79‘ Žufánková Jana, 81‘ Střížová Sabina, 87‘ Ferencová Michaela

Sestava Slovácka: Fraňková (46‘ Obadalová), Polášková V. (46‘ Škerdová), Klímová, Ohlídalová, Trčková, Krejčířová, Ferencová, Bayerová, Žufánková, Polášková A. (44‘ Střížová), Jančářová (46‘ Jonášová