Fotbalistky vítězstvím v Ostravě napravily podzimní zaváhání

IMG_0371_20240310_SLO-PLZ_1920

Ženský tým Slovácka zvládl utkání v Ostravě a na cestu zpět do Uherského Hradiště si přibalil tři body za vítězství 3:0. V prvním poločase úřadovala Kanaďanka Seina Kashima, která vstřelila dvě branky, konečnou podobu výsledku dala ve druhé půli kapitánka Markéta Klímová.

Průběh utkání


Na posvátných ostravských Bazalech byl v první půli k vidění důrazný fotbal, plný soubojů na obou stranách hřiště. První střípky klidu vnesla na kopačky hráček ze Slovácka branka z šestnácté minuty, kdy se zapsala do statistik Seina Kashima, která se tak po trefě ve čtvrtfinále poháru v Pardubicích poprvé prosadila i na ligové scéně. Zimní posila našeho týmu přidala ještě do přestávky druhý zásah v minutě osmatřicáté.

Druhá polovina zápasu už se hrála výhradně v režii Slovácka a bylo jen otázkou, jakým brankovým rozdílem utkání skončí a kdo z hráček se střelecky prosadí. Nakonec se to povedlo pouze kapitánce Markétě Klímové, která zpečetila konečnou podobu výsledku v sedmašedesáté minutě.

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Po podzimní remíze 2:2 na domácí půdě jsme měli co napravovat. Výhra je však zasloužená. První poločas byly domácí hráčky nepříjemné v soubojích, ale důležité bylo, že jsme se jim v tomto vyrovnali a ze situací, které jsme si vytvořili, jsme dvě proměnili. Druhý poločas už byl pouze na jednu branku, soupeře jsme jasně přehrávali a nepustili ho ani na dostřel naší brány. Bohužel jsme se opět neskutečně trápili v koncovce, když jsme trefili tyčku, nastřelili břevno, měli jsme i nespočet dalších vyložených šancí. Každého vítězství si neskutečně vážíme, ale toto mělo být daleko vyšším rozdílem. Holkám patří pochvala za přístup a koncentraci po celý zápas, naopak zapracovat musíme na klidu v koncovce. Čekají nás do konce základní části zápasy s Libercem a Spartou, kde musíme být více efektivní, abychom měli šanci uspět.“

FC Baník Ostrava – 1.FC Slovácko 0:3


Branky: 16‘ Seina Marie Faith Kashima, 38‘ Seina Marie Faith Kashima, 67‘ Markéta Klímová
Sestava: Fraňková – Trčková (75‘ Škerdová), Klímová (K), Ohlídalová, Pěčková, Obadalová (78‘ Ferencová), Surová (68‘ Jonášová), Nyby, Střížová (68‘ Jančářová), Polášková A., Kashima (78‘ Žufánková)