Slovácko veze i potřetí z Liberce remízu 1:1

IMG_0954_20240323_LIB-SLO_1920

Stejně jako předchozí dva duely na trávníku Slovanu Liberec, tak i tento skončil remízou 1:1. Zápas 2. kola mistrovské části nadstavby 1. ligy žen výsledkově otevřela až ve druhé půli Klára Ducháčková a za Slovácko srovnala Jaida Nyby.

Průběh utkání


V úvodu utkání byly domácí hráčky nebezpečnější a největší šanci neproměnila Denisa Tenkrátová, které hlavičkovala do boční sítě. Ve druhé části první půle začaly více kontrolovat míč fotbalistky Slovácka, ale příliš šancí to nepřineslo. Nejnebezpečnější byl v této části utkání závar před libereckou brankou, kdy se dostala k hlavičce Markéta Jančářová, jenže gólmanku Pižlovou nepřekonala.

I do druhé půle naskočil lépe Slovan Liberec, jehož dobré napadání se pokusila využít střelou z poza šestnáctky kapitánka Valentina Šušulová, ta však přestřelila branku Barbory Růžičkové a o pár minut později se dostala ke střeleckému zakončení i Klára Ducháčková, jejíž projektil kontrolovala gólmanka Slovácka. Po deseti minutách druhého poločasu se dostal míč v pokutovém území k Jaidě Nyby, která zasekla, vystřelila na branku, ale brankářka Ivana Pižlová stála na svém místě.

V pětasedmdesáté minutě se nejprve skluzem dostala do zakončení Denisa Tenkrátová, její pokus ještě za pomoci tyčky uklidila do zámezí Barbora Růžičková, jenže z následné akce už skončil balon v síti, když po nakrátko rozehraném rohovém kopu centrovala Anna Šubrtová a hlavou míč dostala do sítě Klára Ducháčková.

Za osm minut bylo srovnáno. Nejprve se dostala k míči Sabina Střížová, která jej nedostala za záda Ivany Pižlové, následně dvakrát dorážela Natálie Trčková, liberecká brankářka se však rychle přesunula a dokázala čelit i těmto střelám. Nakonec se hrací předmět po sklepnutí Sabiny Střížové dostal ke kopačkám Jaidy Nyby, která už nezaváhala a srovnala.

V dalších minutách si Slovácko vypracovalo tlak, ale další branka už nepadla, takže utkání skončilo remízou 1:1 a náš tým drží na třetím místě tabulky stále čtyřbodový náskok před dnešním soupeřem.

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Remíza je asi zasloužená a odpovídá průběhu zápasu. V začátku zahrozil soupeř ze standardky, pak jsme byli opticky lepším týmem, ale náznaky šancí či přečíslení jsme nikdy nedotáhli do větší šance. Začátek druhého poločasu měl lepší Liberec, my jsme nedokázali podržet míč a dostávali se tak pod tlak. V momentě, kdy se hra vyrovnala a začínali jsme být v zápase lepší, tak jsme inkasovali a jak jinak než ze standardní situace, když necháme hlavičkovat nejmenší hráčku domácích, tedy ze situace, které si ukazujeme, upozorňujeme na to hráčky, tak z ní opět inkasujeme. Bohužel, byla to facka, která nás naštěstí probrala, protože po gólu jsme najednou začali hrát mnohem aktivněji, začali víc běhat a nabízet se a vytvářet si dobré šance. V jedné z nich jsme nejprve dvě tutovky neproměnili, ale z další dorážky jsme už vyrovnali. Do konce zápasu jsme ještě měli další zajímavé situace, které jsme k vítězné brance nedotáhli. Potřetí v Liberci a potřetí remíza 1:1. Výsledek, který nepotěší, ale asi nezarmoutí. V tabulce se situace nemění, máme stále čtyři body náskok na dnešního soupeře. Na druhou stranu mě mrzí dvě věci - situace, ze které inkasujeme neustále dokola, pokud chceme uspět v těžkých zápasech, tak si taková zaváhání nemůžeme dovolit a zadruhé to, že ze sebe nedokážeme vyždímat mnohem víc, i když na to máme. Přizpůsobíme své tempo tempu zápasu, zápasem nějak proplouváme a čekáme, že se to vyhraje samo. Probere nás až inkasovaný gól, ale to už je pozdě. Chtít vyhrát patnáct minut prostě nestačí, musíme chtít víc! Čeká nás teď doma Slavia a pak finále poháru proti stejnému soupeři. Pokud chceme uspět, musíme pro to udělat mnohem víc, musíme na hřišti nechat úplně všechno, tím myslím fakt úplně všechno!“

FC Slovan Liberec – 1.FC Slovácko 1:1


Branky: 76‘ Klára Ducháčková – 83‘ Jaida Nyby
Sestava Slovácka: Růžičková (K) – Pěčková (70‘ Trčková), Obadalová, Krejčířová, Polášková V., Surová (76‘ Ohlídalová), Nyby, Ferencová (62‘ Jonášová), Jančářová (70‘ Střížová), Kashima, Škerdová (62‘ Polášková A.)