Dnes je na programu finále poháru žen mezi Slavií Praha a Slováckem

IMG_3581

Hráčky Slovácka dnes nastoupí ve Velkém Meziříčí ve finále Poháru žen FAČR proti Slavii Praha. Zápas začíná ve 12:45 a vysílat jej bude televizní kanál ČT Sport.

Slavia se probojovala do finálového duelu vítězstvím 9:0 ve třetím kole nad týmem FC Praha, ve čtvrtfinále přehrály Pražanky Lokomotivu Brno 6:0 a v semifinále jim podlehla Sparta 0:4. Cesta Slovácka do finále vedla přes FC Zlín, jehož pokořily fotbalistky z Uherského Hradiště v poměru 8:0, podobně dopadl tým z Pardubic ve čtvrtfinále, který prohrál 0:7 a v semifinále pokořilo Slovácko Slovan Liberec po penaltovém rozstřelu, když duel skončil v základní hrací době 1:1.

Jak vidí finále poháru trenér Miroslav Zbořil? „Finále poháru je po Lize mistryň druhým vrcholem sezóny, který nás v tomto ročníku čeká. Se Slavií se utkáváme podruhé v krátké době a víme, že nás nečeká nic lehkého. Na druhou stranu favorit zápasu nejsme, takže můžeme jenom získat, což může být svým způsobem pro nás výhoda, ale to se ukáže až na hřišti, jestli to tak je. Finále poháru je specifické, rozhodne jen jeden zápas, není to dlouhodobá soutěž, je to buď, anebo. Do toho s tím jdeme, odevzdat na hřišti to nejlepší, poučit se z chyb z minulého zápasu a nechat na hřišti všechno. Věřím, že hráčky mají extra motivaci se ukázat. Na zápas se těšíme a doufáme, že nás přijede podpořit hodně fanoušků, kteří nás poženou dopředu.“