Dnes bude v Uherském Hradišti k vidění duel Slovácka se Spartou Praha

PJml_20230331_276002_web

Po čtvrté v této sezóně čeká fotbalistky Slovácka utkání proti Spartě Praha a ani v jedno z předchozích soubojů to neměly favorizované Pražanky jednoduché, takže se dá očekávat vyrovnaný a dramatický zápas. Zážitek bude ještě umocněn tím, že se střetnutí odehraje na Městském fotbalové stadionu Miroslava Valenty, což je vždy pro ženský fotbal svátek. Začátek duelu je naplánován na 14 hodin.

Poprvé se oba soupeři potkaly v sedmém kole, kdy prosecký trávník ovládly domácí Sparťanky. Slovácko nejprve poslala do vedení Michaela Ferencová, ale během pěti minut ve druhém poločase bylo však všechno jinak. Do statistik totiž přibyly branky Kiyani Johnson, Terezy Kožárové a Kláry Cvrčkové, což už Slovácko nezvládlo otočit.

Druhý duel mají fanoušci Slovácka ještě v živé paměti. Odehrál se totiž v březnové posledním kole základní části a hosté se řádně na zisk jediného bodu nadřeli. Po půl hodině se totiž trefila Jaida Nyby a až na začátku druhé půle se podařilo srovnat Natalii Beckman. Poté potěšila všechny přítomné svojí brankou Aneta Polášková, jenže v nastaveném čase fotbalistky v rudé opět srovnaly, když se podařilo zakončit Kateřině Bužkové.

Ve druhém kole nadstavby poslala Slovácko do vedení po osmi minutách hry Markéta Jančářová, ale Sparťanky otočily výsledek brankami Chang a Martínkové.

„V dalším kole nadstavby přivítáme pražskou Spartu. Na jaře jsme už se soupeřem hráli dvakrát, v obou zápasech jsme podali solidní výkony a na to chceme i v tomto utkání navázat. Máme za sebou finále poháru a věřím, že pokud dokážeme odevzdat na hřišti to, co ve středu, tak by to mohl být velmi zajímavý zápas,“ uvedl k dnešnímu střetnutí se Spartou trenér Slovácka Miroslav Zbořil.

Utkání bude možné sledovat v livestreamu na TVCOM.cz na následujícím odkazu: https://bit.ly/slo-spa-nadstavba2