Slovácko prohrálo v Edenu 0:2

kalabiska_slavia
Slavia Praha Slavia Praha
2 : 0
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

12. Peter Olayinka – Slavia Praha

73. Peter Olayinka – Slavia Praha

Žluté karty

65. Jan Kalabiška – Slovácko

90. Patrik Brandner – Slovácko

Sestava domácích – Slavia Praha

Ondřej Kolář, David Douděra, Igoh Ogbu, Aiham Ousou, David Jurásek, Tomáš Holeš, Petr Hronek (58. Ondřej Lingr), Peter Olayinka (83. Václav Jurečka), Ivan Schranz (71. Oscar Dorley), Christos Zafeiris, Stanislav Tecl (58. Mick van Buren)

Sestava soupeře – Slovácko

Filip Nguyen, Petr Reinberk, Stanislav Hofmann, Michal Kadlec, Merchas Doski (85. Pavel Juroška), Vlastimil Daníček, Marek Havlík, Milan Petržela (57. Patrik Brandner), Michal Trávník (57. Ondřej Šašinka), Jan Kalabiška (85. Martin Kudela), Filip Vecheta (68. Vlasiy Sinyavskiy)

Průběh zápasu

Slovácko prohrálo na Slavii 0:2. Domácí se trefili v obou poločasech po rohovém kopu a o obě branky se postaral Olayinka. Po čtyřech úspěšných zápasech jsme tak poprvé na jaře prohráli.

V modrém hrající Slovácko vstoupilo do zápasu aktivně, ale brzy se iniciativa překlopila pro domácí. Nicméně obrana Moravanů byla pozorná a Nguyen práci prakticky neměl. A tak to zůstalo až do 12. minuty, kdy domácí zahráli roh a Peter Olayinka poslal nechytatelnou hlavičku k tyči.

Ani v dalších minutách se obrázek hry nezměnil. Slovácko hrálo hodně s míčem, ale obranu Slavie se mu nedařilo překonávat. Slavia byla přímočařejší, ale ke Nguyenovi se prakticky nedostávala. Pak pronikl do vápna Jurásek, ale Nguyen ve spolupráci se stopery situaci vyřešil.

Na konci polořasu zahrozil i Havlík, který se dostal ke střele levačkou zpoza vápna a Kolář musel pohotově zasáhnout. Odražený míč domácí uklidili na roh, ale z toho se nám zahrozit nepovedlo.

Přestávka hru výrazně nezměnila a pokračovalo se dlouho za nezměněného stavu. Šancí ke snížení ovšem obránci Slavie příliš mnoho nenabídli. Naopak opět z rohového kopu dostal míč do sítě Peter Olayinka. 

V závěrečných minutách bylo Slovácko jednoznačně aktivnější, ale žádnou vyloženou příležitost na návrat do zápasu si nepřipravilo. Za zmínku stojí šance, ve které se Šašinka dral před obránce, ale v souboji se k míči nedostal a upadl.