Slovácko ztratilo zápas v Pardubicích, prohrálo 1:3

slo-pardubice
Pardubice Pardubice
3 : 1
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

35. Petr Reinberk – Slovácko

55. Dominik Janošek – Pardubice

57. Petr Reinberk – Pardubice

73. Bartosz Pikul – Pardubice

Žluté karty

24. Tomáš Vlček – Pardubice

47. Seung-Bin Kim – Slovácko

52. Michal Kadlec – Slovácko

64. Denis Darmovzal – Pardubice

90. Jan Jeřábek – Pardubice

Sestava domácích – Pardubice

Florin C. Nita, Marek Icha, Tomáš Vlček, Robin Hranáč, Martin Chlumecký, Dominik Kostka (82. Leandro Lima), Dominik Janošek (82. Tomas Koukola), Michal Hlavatý (72. Jan Jeřábek), Vojtech Sychra (67. Bartosz Pikul), Denis Darmovzal, Pavel Černý ml. (82. Davide Huf)

Sestava soupeře – Slovácko

Filip Nguyen, Petr Reinberk, Michal Kadlec, Stanislav Hofmann, Daniel Holzer, Marek Havlík, Michal Trávník, Pavel Juroška (65. Filip Vecheta), Seung-Bin Kim (65. Jan Kalabiška), Milan Petržela (80. Vlasiy Sinyavskiy), Ondřej Mihálik (80. Ondřej Šašinka)

Průběh zápasu

Slovácko ztratilo zápas v Pardubicích a na čtvrtou příčku se ve 29. kole nedotáhne. Domácí rozhodli třemi góly ve druhém poločase.

Slovácko na soupeře nastoupilo v mírně pozměněné sestavě oproti sobotnímu utkání se Spartou. Modrobílí se ihned pustili do aktivní hry a hra se odehrávala především před domácím brankářem. K prvnímu ohrožení branky se dostal Kim, ale střílel velmi nepřesně. Ránu Petržely zase domácí zblokovali.

Po pravé straně často pronikal do vápna Pardubic Juroška, jenže ve finále vždy chyběl kousek k nebezpečnému zakončení nebo přesné přihrávce. Tlak Slovácka neustával a množství rohových kopů přibývalo, až jsme se dočkali vedoucí branky. Dělovku Trávníka z uctivé vzdálenosti Nita mohl jen vyrazit a Petr Reinberk míč hlavou dorazil do sítě.

Před přestávkou se díky akci Reinberka po pravé straně dostal k odraženému míči Holzer a bleskově vystřelil pod břevno, Nita vytlačil míč na roh.

Druhý poločas začalo Slovácko dobře, ale Holzer nedokázal ve velké šanci prostřelit Nitu. O deset minut později přišla katastrofa. Nejdříve srovnal domácí Dominik Janošek, který zužitkoval centr zprava. Sotva se vrátil míč do hry, přišel další centr z pravé strany a míč si nešťastně srazil do brány hrdina první půle Petr Reinberk.

Pohromu pro nás dokonal v 73. minutě Bartosz Pikul, který dostal míč za obranu a přeloboval vyběhnutého Nguyena. Odpovědět mohl ihned Havlík, ale jeho technický pokus skryl Nita, stejně jako solidní hlavičku Vechety.

V závěru se ještě uvolnil ve vápně Sinjavskij, který se rozhodl vystřelit, ale branka mu byla trochu malá. Hlavičku Vechety pak opět kryl Nita.

FK PARDUBICE – 1. FC SLOVÁCKO 3:1 (0:1)
Branky: 55. Janošek, 57. Reinberk vlastní, 72. Pikul - 34. Reinberk. Rozhodčí: Radina - Hrabovský, Vyhnanovský (Krejsa) | VAR: Hocek | AVAR: Váňa. Žluté karty: Vlček, Darmovzal – Kim, Kadlec. Diváci: 4230.
Pardubice: Nita – Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal, Kostka (82. Lima), Hlavatý (72. Jeřábek), Janošek (82. Koukola), Sychra (67. Pikul) – Černý (82. Huf). Trenér: Kováč.
Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Holzer – Petržela (80. Siňavskij), Havlík, Trávník, Kim (65. Vecheta), Juroška (65. Kalabiška) – Mihálik (80. Šašinka). Trenér: Svědík.