Slovácko porazilo Brno díky gólu Reinberka

ND5_5120
Slovácko Slovácko
1 : 0
Brno Brno

Statistiky zápasu

Góly

24. Petr Reinberk – Slovácko

Žluté karty

26. Matěj Hrabina – Brno

60. Petr Reinberk – Slovácko

Červené karty

87. Filip Souček – Brno

Sestava domácích – Slovácko

Filip Nguyen, Petr Reinberk (77. Michal Trávník), Michal Kadlec, Stanislav Hofmann, Jan Kalabiška, Marek Havlík, Vlastimil Daníček, Milan Petržela (72. Daniel Holzer), Ondřej Šašinka (65. Pavel Juroška), Vlasiy Sinyavskiy, Ondřej Mihálik (72. Filip Vecheta)

Sestava soupeře – Brno

Martin Berkovec, Matěj Hrabina (75. Jan Hladik), Mohamed Tijani, Jan Hlavica (74. Josef Divíšek), Denis Granečný (75. Jakub Nečas), Wale Alli, Michal Ševčík, Filip Souček, Jiří Texl, Šimon Falta (86. Filip Blecha), Jakub Řezníček

Průběh zápasu

V posledním utkání základní části zvítězilo Slovácko 1:0. O jediný gól utkání se v prvním poločase postaral Reinberk. Do nadstavby půjdou modrobílí z pátého místa. 

Slovácko začalo velkým tlakem a hned zkraje utkání Kalabiška prověřil Berkovce tvrdou ranou. O chvíli později Sinjavskij prudkým centrem hledal před brankou spoluhráče, ale ani jeden těsně na nabídku nedosáhl.

Hosté se snažili o kontry z rychlých protiútoků, ale Ševčík ani Alli jeden z nich Nguyena nezaskočil. Naopak tlak Slovácka přinesl ovoce. Kadlec našel osamoceného Petra Reinberka, který zavěsil míč do sítě. 

Ještě před pauzou hrozili Petržela a Sinjavskij, ale ani jeden Berkovce nepřekonal. 

Také po přestávce Sinjavskij střílel ze strany, ale Berkovec jeho pokus chytil. Šancí ovšem ubylo a odehrávala se lítá bitva, ve které ovšem Slovácko bylo lepším týmem.

V poslední desetiminutovce dostal červenou hostující Souček, a tak Slovácko mělo na poslední okamžiky výhodu jednoho muže. Slovácko zvítězilo, ale vzhledem k prohře Jablonce na Bohemians bude do nadstavby startovat z pátého místa.