Svátek fotbalu na Slovácku. Městský fotbalový stadion v Uherském Hradišti bude hostit 24. ročník finále McDonald’s Cupu

mcdonaldscup2023-web

Městský fotbalový stadion v Uherském Hradišti bude hostit 24. ročník republikového finále McDonald’s Cupu. Republikové finále obou kategorií proběhne od pondělí 29.5 do úterý 30.5. 2023 na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.

V oblasti mládeže Slovácko vychovalo řadu ligových hráčů, kteří se v mnoha případech právě přes Slovácko podívali i do světa. Mezi odchovance slováckého fotbalu patří například Michal Kadlec, Michal Sadílek nebo třeba Matěj Kovář. Na Slovácku však fotbalově vyrostl třeba i Richard Dostálek nebo Lubomír Vlk. Dres Slovácka po přechodu z dorostu oblékali, nebo oblékají například: Milan Heča, Michal Trávník, Tomáš Břečka, Vlastimil Daníček, Petr Reinberk, Michal Kohút a řada dalších.

Fotbalová Akademie 1.FC SLOVÁCKO již řadu let spolupracuje se Sportovní školou, kterou prošla právě i řada hráčů fotbalového Slovácka. Sportovní škola slaví v roce 2023 60. výročí od založení a doslova v domácím prostředí bude obhajovat své vítězství v kategorii starších žáků. Byla to totiž právě uherskohradišťská Sportovní škola, která ovládla 23. ročník McDonald´s Cupu v roce 2022. Dvoudenními boji na stadiónu FK Teplice vyvrcholila celoroční oblíbená školní fotbalová soutěž pro více jak čtyři tisíce dětí, která je určena pro žáky 1. - 3. třídy (skupina A) a 4. - 5. třídy (skupina B). Ke zlatu si navíc "sportovka" přivezla bronz z kategorie mladších žáků, čímž se stala jasně nejúspěšnější základní školou.