Smolný zápas, doma jsme nestačili na Olomouc

ND5_6584
Slovácko Slovácko
0 : 2
Olomouc Olomouc

Statistiky zápasu

Góly

8. Lukáš Juliš – Olomouc

48. Jan Vodháněl – Olomouc

Žluté karty

4. Pavel Juroška – Slovácko

65. Jan Navrátil – Olomouc

73. Jan Vodháněl – Olomouc

Sestava domácích – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk (76. Vlasiy Sinyavskiy), Vlastimil Daníček, Michal Kadlec, Pavel Juroška (62. Seung-Bin Kim), Stanislav Hofmann, Marek Havlík, Daniel Holzer, Matěj Valenta (83. Michal Trávník), Milan Petržela (62. Jan Kalabiška), Rigino Cicilia (62. Filip Vecheta)

Sestava soupeře – Olomouc

Matúš Macík, Jakub Pokorný, Lukáš Vraštil (46. Filip Zorvan), Vít Beneš, Ondřej Zmrzlý, Juraj Chvátal, Jan Navrátil (90. František Matys), Radim Breite, Jan Vodháněl (75. Jan Fortelny), Martin Pospíšil (46. Denis Ventura), Lukáš Juliš (68. Denis Kramar)

Průběh zápasu

Slovácko poprvé v sezoně prohrálo. Doma po smolném průběhu zápasu nestačilo na Sigmu. Modro-bílí stejně jako na Baníku doplatili na velké množství nevyužitých šancí, zatímco soupeř využil jediné dvě příležitosti v zápase a zvítězil 2:0.

Ve třetím kole se na lavičku Slovácka vrátil trenér Martin Svědík a v základní sestavě se poprvé v letošní sezoně představil Rigino Cicilia a také uzdravený Stanislav Hofmann. Hned ve druhé minutě pronikl do vápna Juroška a Beneš jej zasáhl do nohy. Sudí nejdříve s jistotou nařídil penaltu, ale po konzultaci s VAR ji odvolal.

Druhý kontroverzní moment přišel v 9. minutě, kdy Heču ve vápně nareguloval Pokorný. Brankáři Slovácka vypadl míč a Lukáš Juliš trefil prázdnou branku.

Slovácko mohlo odpovědět z rohu. Hlavičku Cicilii ještě přizvedl Valenta, ale brankář Macík ji vytáhl nad. Po kombinaci Valenty s Petrželou dostal přihrávku k penaltovému puntíku Hofmann, ale z první mířil těsně mimo. O chvíli později později centroval Reinberk a úplně osamocený Havlík trefil z malého vápna v záklonu břevno.

Ve 21. minutě vybojoval Cicilia míč, Petržela mu jej prudkým pasem vrátil na útočník Slovácka jen těsně minul branku. Valentovu střelu vyrazil Macík na roh a pokus Petržely po standardní situaci mířil nad. Další krásnou kombinaci zakončoval Hofmann, ale z voleje střílel nad.

Vstup do poločasu se Slovácku vůbec nepovedl, když se snadno k míči dostal Jan Vodháněl a sám proti Hečovi zakončil přesně na zadní tyč. 

Slovácko chvíli situaci rozdýchávalo, ale pak dostalo Sigmu pod drtivý tlak. Jenže Reinberk na zadní tyči z bezprostřední blízkosti netrefil branku a střelu z hranice vápna Macík o chvíli později chytil. Konec utkání už byl rozbitý a Olomouc už vedení ubránila.

Fotogalerie – 1.FC SLOVÁCKO - SK Sigma Olomouc 0:2