Slovácko v poháru končí po prohře s Duklou

ND5_7933

Pohárová cesta Slovácka končí letos ve 3. kole. Doma jsme podlehli po přestřelce Dukle 3:4. V poločase Slovácko vedlo díky gólům Jurošky a Sinjavského. Před koncem zápasu pak vyrovnal Srubek, ale na postup to nestačilo.

Utkání pro naše barvy nezačalo moc dobře. Soupeř využil hned první šanci, když se ve 4. minutě, po hraničním souboji, zjevil za obranou Lukáš Buchvaldek a v dobré šanci přeloboval brankáře Heču. V pasáži následující po inkasované brance se na větší šanci čekalo dlouho. 

Slovácko se v úvodní půlhodině prezentovalo několika střelami z hranice vápna, ale žádná neměla gólové parametry. Nejvýraznější pokusy si připsali Trávník a Holzer, ale oba projektily mířily do prostoru, který kontroloval brankář Rada. Po jednom z rohů se dostal k hlavičce Daníček, ale Rada vytáhl jeho pokus mimo tři tyče.

Závěr poločasu se ale Slovácku vyvedl náramně. Nejdříve pohotovost ve vápně prokázal Pavel Juroška, který ukradl volný míč a počkal na pohyb brankáře, následně poslal míč do odkryté brány. V nastaveném čase přidal gól do šatny Vlasij Sinjavskij a do šaten jsme tak šli za vedení 2:1.

Po přestávce se ovšem nepodařilo Slovácko nabyté vedení udržet. Chladný start do druhé půle potrestal po necelé hry Michal škoda, který hlavou poslal míč za Hečova záda. Slovácko za srovnaného stavu šanci na získání vedení zpět nemělo a naopak znovu udeřili Pražané. David Kozel obešel několik našich hráčů a překonal Heču střelou na bližší tyč.

Modrobílí vyrovnali v 81. minutě, kdy rohový kop usměrnil hlavou za Radova záda Jaromír Srubek. Jen těsně mimo zaplachtila utažená střela Trávníka. Střela Škody na druhé straně zevnitř vápna pak skončila mimo. 

V nastaveném čase trefil Kalabiška ve vápně ruku obránce, ale penalta se nepískala. Následně se v šanci ocitl Cicilia, ale pravačkou mířil těsně mimo. Naopak Dukla udeřila. Martin Douděra se dostal k míči, pronikl do vápna a podstřelil Heču. Jeho gól uzavřel naši letošní cestu pohárem.