K dorostu Slovácka přichází Roman West a Aleš Buzek

west-trenink040124

Stejně jako ligový A-tým zahájilo zimní přípravu i mužstvo dorostu U19, které do jarních bojů povede dvojice nových tváří v podobě hlavního trenéra Romana Westa s kondičním trenérem Alešem Buzkem. Doplní je asistent Miroslav Hlahůlek a trenérem gólmanů bude Petr Drobisz.

Dorost U19 se po polovině soutěže nachází na 16. místě ligové tabulky se ziskem 10 bodů, kdy na nesestupovou příčku ztrácí tři body. Právě na 14. místě se nachází Zlín, který má navíc zápas k dobru s pražskou Spartou.

„Bohužel dorost se v podzimní části soutěže dostal do situace, kdy i vinou zranění několika klíčových hráčů přišly zápasy, ve kterých jsme smolně prohráli a pak na tým padla, jak se říká, deka. K týmu přichází zkušený trenér i s kondičním trenérem, které doplní v roli asistenta Miroslav Hlahůlek s Petrem Drobiszem. Věříme, že v jarní části soutěže vše zvládneme a nejvyšší dorosteneckou soutěž na Slovácku udržíme,“ přibližuje manažer Akademie Zdeněk Botek.

„Čeká nás těžký půlrok, ale lehké to není nikde. Máme před sebou celou zimní přípravu, takže nás čekají dva měsíce tvrdé práce, při které mám čas na to, abych tým poznal, připravil a vhodně doplnil. Máme v plánu dvě soustředění, jak kondiční, tak i herní. Našim cílem je dobře se nachystat na jarní část sezony, ve které máme za cíl záchranu v nejvyšší soutěži,“ říká trenér Roman West.

Roman West začínal s trénováním ve Vítkovicích, prošel akademií Baníku a druholigovou Opavu přivedl v roce 2021 na 3. místo a do baráže o postup do nejvyšší soutěže. Působil rovněž v Hlučíně a v akademii opavského klubu. Naposledy jako trenér vedl Třince v MSFL.