Slovácko podlehlo po velkém boji Spartě

IMG_1063
Slovácko Slovácko
2 : 4
Sparta Praha Sparta Praha

Statistiky zápasu

Góly

12. Jan Kuchta – Sparta Praha

24. Jan Kuchta – Sparta Praha

33. Seung-Bin Kim – Slovácko

63. Lukas Haraslin – Sparta Praha

72. Vlastimil Daníček – Slovácko

90. Ladislav Krejčí ml. – Sparta Praha

Žluté karty

34. Petr Reinberk – Slovácko

45. Filip Vecheta – Slovácko

78. Adam Karabec – Sparta Praha

79. Tomáš Wiesner – Sparta Praha

87. Ondřej Mihálik – Slovácko

89. Milan Petržela – Slovácko

Sestava domácích – Slovácko

Tomáš Fryšták, Petr Reinberk (68. Vlasiy Sinyavskiy), Stanislav Hofmann, Vlastimil Daníček, Daniel Holzer, Marek Havlík, Michal Kohút (68. Ondřej Mihálik), Patrik Blahút (83. Milan Petržela), Seung-Bin Kim, Pavel Juroška (78. Rigino Cicilia), Filip Vecheta (68. Marko Kvasina)

Sestava soupeře – Sparta Praha

Peter Vindahl Jensen, Tomáš Wiesner, Asger Sorensen, Filip Panák, Ladislav Krejčí ml., Matěj Ryneš (82. Jaroslav Zelený), Veljko Birmančević (76. Adam Karabec), Lukáš Sadílek (61. Qazim Laci), Kaan Kairinen, Lukas Haraslin (82. Indrit Tuci), Jan Kuchta (76. Victor Olatunji)

Průběh zápasu

Velmi atraktivní zápas si užili fanoušci v Uherském Hradišti. Slovácko v něm nakonec po velké bitvě prohrálo se Spartou 2:4. 

První kolo skupiny o titul rozehrálo doma Slovácko se Spartou před plným stadionem. Slovácko vstoupilo do úvodní minuty dobře a brzy se k zakončení z hranice vápna dostal Holzer. V šesté minutě rozehráli naši hráči signál ze standardky, ale na Daníčkovu nabídku do vápna nikdo nedosáhl. Pak poprvé zahrozila Sparta, naštěstí pokus Haraslína šel mimo.

Hosté využili první nabídnutou šanci. Po útočné akci Slovácka prošel Jan Kuchta a lobem překonal Fryštáka. Ve 20. minutě dvakrát Fryšták dvakrát vychytal technické pokusy Haraslína, ale Sparta převzala iniciativu a po vstřeleném gólu pokračovala v útočení. 

Ve 24. minutě se dostal za obranu Jan Kuchta a po hraničním ofsajdovém postavení mohl oslavit gól na 2:0. Po půlhodině hry Slovácko vybojovalo míč na útočné polovině, Kohút prostrčil na Holzera, jehož nabídku usměrnil do sítě Seung Bin Kim.

Po přestávce se Slovácko pustilo do útočení, pokračovalo se tedy za stavu 1:2. Slovácko ve svém snažení neustávalo, ale po hodině hry udeřil Lukáš Haraslín, který využil chyby v naší obraně.

Slovácko snížilo o necelých deset minut později. Do vápna prokličkoval Juroška a jeho centr zastavili sparťané rukou. Penaltu s jistotou proměnil Vlasta Daníček. V 75. minutě napřáhl ke střele zpoza vápna Haraslín a Fryšták vytěsnil jeho pokus na tyč. 

Závěrečná čtvrthodina přinesla velké drama. Tlak Slovácka se stupňoval s každou minutou, ale branka byla zakletá. Mimo mířil Cicilia a pak ze zajímavých pozic jak Mihálik, tak po něm Daníček. Tlak ovšem v náš gól nevyplynul a naopak ze druhé penalty v zápase pojistil výhru hostů Ladislav Krejčí.